piątek, 2 sierpnia 2013

Panierowane patisony.


Ogród kipi od różnych warzyw. Ogórki szaleją, pomidory, groszek, marchewki, pietruszki, koperek, fasolka szparagowa.... no i patisony. Zdaje się, że patrzę codziennie, ale one rosną jak szalone. Więc zbierając je w celu zamknięcia w słoiki kilka było już za dużych na to. Więc powstał idealnie letni obiad.

Patisony kroimy  w plastry. Jeżeli posiadają duże nasiona to się ich pozbywamy. Oprószamy ulubionymi przyprawami.U mnie odrobina soli i przyprawy Royal Brand Gaucho Steak. Panierujemy najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku na koniec w bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor po obu stronach. Wyjmujemy na ręcznik papierowy aby zabrać nadmiar oleju. U mnie podane z pomidorami prosto z krzaczka. Posypane wszystko kolejną warstwą przypraw Royal Brand Gaucho Steak. Ostro i smacznie!
Polecam.

Jako wielbicielka niebanalnego smaku z ręką na sercu polecam zapoznać się z ofertą firmy Royal Brand.

http://www.royal-brand.pl



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.