niedziela, 21 lipca 2013

Ciastka francuskie z kremem z nutelli i malinami.

Pracowita sobota, więc w niedzielę trzeba coś przygotować na szybko. Tak więc znalazłam w lodówce odkładane kilka razy gotowe ciasto francuskie. I zrodził mi się pomysł jak je wykorzystać. Dodajmy, że mam w domu wybrednych łasuchów. Ciastka są boskie. Połączenie nutelli i słodkich malin... czy trzeba czegoś więcej? Proste, szybkie i efektowne!




Składniki.
-  opakowanie gotowego ciasta francuskiego,
-  250 g serka mascarpone
-  kilka łyżek nutelli do smaku
-  maliny do dekoracji

Ciasto francuskie kroimy na 12 części. Wykładamy blaszkę do mafinek papilotkami i układamy do nich ciasto. Pieczemy do zrumienienia ok 15-20 min w temp 200 stopni. Wyjmujemy i studzimy.


Serek mascarpone mieszamy z nutellą do połączenia składników. Kremem dekorujemy ciasteczka i układamy maliny. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.